Parodontitis behandeling
Hoe wij een tandvleesontsteking behandelenHeeft u een parodontitis? Dan moet deze uiteraard zorgvuldig behandeld worden. Om te kunnen genezen moet natuurlijk de oorzaak van de tandvleesontsteking verwijderd worden. Hoe we een parodontitis behandeling bij Tandartspraktijk Laugeman uitvoeren, leest u hieronder.
Parodontitis behandeling
Samen met u gaat de parodontoloog na of er – naast tandvleesontsteking – andere zaken van invloed zijn op de genezing van parodontitis. Daarnaast geven we u gerichte adviezen en we houden rekening met uw specifieke situatie.
Tandarts-technisch gezien gaan wij als volgt te werk om een tandvleesontsteking te behandelen:
- De mondhygiëniste meet de diepte van “pockets” rond al uw tanden en kiezen. Pockets zijn de gleuven die ontstaan als tandvlees loslaat van de tandwortel door aangroeiende tandsteen en tandplaque. Deze gleuven zijn een ideale broedplaats voor bacteriën;
- Daarna maken een bacteriekweek van de pockets. Zo weten we precies welke schadelijke bacteriesoorten er in de pockets zitten;
- Tot slot maken we röntgenfoto’s. Daarop bekijken we de lengtes van de wortels van uw gebit en het botverlies.
Persoonlijk tandvleesontsteking behandelen
Aan de hand van al deze informatie maakt de parodontoloog de balans op: hoe ernstig is de parodontitis en hoe diepgaand moeten wij de tandvleesontsteking behandelen? We maken een plan en overleggen dit met u. Meestal bevat het plan de volgende onderdelen:
- De mondhygiëniste reinigt de pockets tot het diepste punt met gespecialiseerde apparatuur. Zij doet dit zeer grondig en verwijdert daarbij ook al het tandsteen;
- U wordt geleerd hoe u uw tong moet reinigen met een speciale spatel. Ook op uw tong nestelen zich namelijk de schadelijke bacteriën zich;
- Wij leren u hoe u zo effectief mogelijk uw tanden poetst, raagt en/of flost.
- Mogelijk schrijf de parodontoloog u een antibioticumkuur voor.
Na een aantal weken maken wij de tussenbalans op. We meten wederom de pocketdiepten. De parodontoloog bespreekt de resultaten met u. Eventueel stelt hij het behandelplan in overleg met u bij.
Operatie voorkomen bij het tandvlees behandelen
Ons uitgangspunt is een parodontitis behandeling zonder chirurgische ingrepen. Bij een parodontitisoperatie wordt het tandvlees open gesneden en als een flap opzij gelegd waardoor de tandwortels zichtbaar worden. Vervolgens worden ontstekingshaarden zoveel mogelijk weggeschraapt. Het tandvlees wordt gehecht en u krijgt een antibioticumkuur.
U begrijpt dat dit een zeer belastende ingreep is die ook tot complicaties kan leiden. Wij geven er daarom de voorkeur aan parodontitis zonder snijden te behandelen.
Lees hier de ervaring van een patiënt over zijn parodontitis behandeling.
Wilt u meer informatie?
Neem dan gerust contact op met ons.