Een patiënt ervaring

Een patiënt aan het woord over de behandeling van parodontitis

Interview met de heer Gerard van Halverren

Hoe bent u bij tandartspraktijk Laugeman terecht gekomen?

Via via hoorde ik van een bijzondere behandelmethode van tandarts Laugeman. Mijn mondhygiëniste en mijn tandarts hadden mijn gebit eigenlijk al opgegeven.

Wat was er dan aan de hand?

Ik had heel erg veel last van bloedend tandvlees. Tanden gingen langzamerhand steeds losser staan. Bij twee tanden zaten ontstekingen die maar niet wilden genezen.

Hoe kwam dat?

Ik heb lang gerookt en bovendien ben ik suikerpatient. Daarom gaf mijn eigen tandarts mij geen hoop meer op genezing.

En wat deed tandarts Laugeman?

Hij bekeek de situatie opnieuw. Hij bracht de toestand van mijn gebit tand voor tand, kies voor kies, in kaart en stelde een behandeling voor, die gericht was op totale mondhygiëne:

  • mijn tanden werden door een mondhygiëniste zorgvuldig schoon gemaakt. De ruimtes tussen tandvlees en tandwortel spoot zij in met een speciale gel.
  • thuis moest ik met een door Laugeman ontwikkelde tandpasta poetsen, drie keer per dag. Tussen de tanden moest ik zorgvuldig ragen en vervolgens spoelen met een speciaal ontwikkeld spoelmiddel. Met name het spoelmiddel was in het begin wel wennen. Het was niet vies maar wel zuur. Ook moest ik mijn tong schoonmaken met een speciale schraper.
  • Na drie maanden moest ik terugkomen en werd de situatie door de mondhygiëniste opnieuw gemeten. Hoewel ik nooit meer last had van bloedend tandvlees, bleek de parodontitis nog niet volledig genezen. Bij een aantal kiezen waren de pockets nog te diep. De mondhygiëniste maakte mijn gebit weer grondig schoon en de behandeling werd herhaald

Welke behandeling bedoelt u dan?

Gel, dagelijks tongschrapen, poetsen, ragen, spoelen.

Hoe was het om dat iedere dag te moeten doen?

Dat viel erg mee. Ik was er al helemaal aan gewend en vond de smaak van het mondspoelmiddel eigenlijk heel prettig. Het gaf me een schoon en prettig gevoel. Bovendien had ik geen last meer van bloedend tandvlees en merkte ik dat mijn tanden steeds vaster gingen staan. Het resultaat was er dus naar.

En bent u nu klaar met de behandeling?

Nog niet helemaal. 80% is nu genezen. Op 2 plekken moet de behandeling nog weer opnieuw herhaald worden. Waarschijnlijk omdat ik diabetes heb, verloopt de genezing wat moeizamer. In ieder geval ben ik heel tevreden. Dit resultaat had ik nooit verwacht.

Wat adviseert u andere mensen met parodontitis?

Geef niet te snel op. Er is heel veel te genezen als je maar de juiste tandarts vindt. Met de juiste instelling en kennis van zaken.

Inschrijven?

Neem gerust contact met ons op.

Afspraak maken?

 

Neem dan gerust contact op met ons.