Spoedgevallen

Tandheelkundige hulp bij spoedgevallen in Tilburg

Voor spoedgevallen in Tilburg kunt u direct contact opnemen. Tandartspraktijk Laugeman is op van maandag tot en met donderdag geopend van 8:30 uur tot 17:30 uur, op vrijdag zijn wij geopened van 08:30 uur tot 17:00 uur. U kunt ons dan het snelst telefonisch bereiken: 013 – 46 76 803.

Spoedgeval buiten kantooruren
In geval van nood buiten onze praktijkuren (dus ’s avonds, ’s nachts, in de weekenden en op erkende feestdagen) kunt u bellen met de spoedgevallendienst: 0900 – 999 09 09

Houd pen en papier bij de hand voor het noteren van de gegevens van de dienstdoende tandarts.
De spoedgevallendienst regelt in samenwerking met de meeste tandartspraktijken in Tilburg de tandheelkundige hulp buiten normale praktijkuren.

Wat moet ik doen als de tand is afgebroken?

Bewaar de afgebroken stukken tand in een bekertje water en ga direct naar de tandarts. Uw tandarts bekijkt of hij het afgebroken stuk kan terugplaatsen.

De tand is eruit. Wat nu?

Plaats een uitgevallen melktand nooit terug. De tand van een blijvend gebit moet u zo snel mogelijk terug plaatsen. Maar wel op de juiste manier. Hoe u dat doet leest u hier.

Ik kan de tand niet terugzetten

De tand in melk bewaren. Of houd hem los in de mond (tussen de kiezen en de wang). Bewaar de tand nooit los in een zakdoek of doosje. Als een tand langer dan een half uur droog is geweest kan hij in de meeste gevallen niet meer teruggezet worden.

De tand staat los.

Niet aankomen en niet terugduwen! Ga direct naar de tandarts.