De productie en rol van zwavelverbindingen bij slechte adem

Hoe veroorzaakt zwavel een slechte adem
Als u eet of drinkt, plakken er eiwitten achter op uw tong, tegen uw keelholte aan. Zij zijn de voedingsbodem voor bepaalde tongbacteriën. Deze bacteriën verteren de eiwitten en daarbij ontstaat uw probleem: bij het verteren maken de bacteriën namelijk zwavelverbindingen die niet prettig ruiken. Zij veroorzaken een slechte adem.

Goede mondhygiëne is geen garantie

Slechte adem ofwel halitose, is een vervelende kwaal. Voor degene die last heeft van een ruikende  adem, maar ook voor de directe omgeving. Reuk uit de mond kan ook ontstaan bij een goede mondverzorging en mondhygiëne.

Als de mondhygiëne goed is, hoe ontstaat die reuk uit de mond dan?

Dat is wat veel mensen die last hebben van een onfrisse adem zich afvragen. Slechte adem ontstaat door een bacteriële verandering in de mondholte. De mondholte is een plek met ideale leefomstandigheden voor verschillende soorten bacteriën. Samen houden ze de mond gezond. Omdat er veel verschillende bacteriën in de mond aanwezig zijn is het niet vreemd dat de bacteriële balans in de mond makkelijk verstoord wordt. Als dat gebeurt, kunnen de zwavelproducerende bacteriën de overhand krijgen, waardoor slechte adem ontstaat.

Oorzaken van een verstoring van de bacteriële balans

Een verandering van de bacteriële balans in de mondholte kan optreden door voedsel, roken, een verminderde weerstand, medicijngebruik, een wond in de mond of een ontsteking in de mondholte.

Welke bacteriën veroorzaken een onfrisse adem?

Het gaat om de bacteriën die zwavelverbindingen produceren. Zwavelverbindingen (de bekendste is H2S) stinken. Zij worden geproduceerd door bacteriën die in een zuurstofarme omgeving leven: de anaërobe bacteriën. Deze zitten bijvoorbeeld in de diepe groeven achter op uw tong, tussen de tanden en in ontstoken tandvlees.
Laugeman Fresh and Close periodontal solution is een mondspoelmiddel voor de behandeling van halitose en parodontitis. Fresh and Close herstelt de bacteriële balans in de mond, waardoor zwavel niet meer vrijkomt en de mondgeur verdwijnt.