Hoe helpen wij u aan een frisse adem?

Een frisse adem is geen probleem bij Laugeman
 

hoe helpen wij u halimeter200x190Omdat u het zelf niet ruikt, kunt u zich door stinkende adem onzeker voelen. Men zal u niet snel wijzen op de onaangename geur uit uw mond. Wellicht heeft u al van alles geprobeerd? Om minder frisse mondgeur -ook wel halitose- te bestrijden hebben wij een nieuwe methode ontwikkeld.

Wij hebben een speciale pagina met nog veel meer informatie over slechte adem (halitose)

 

Oorzaak van onfrisse adem

Achter op uw tong zitten bacteriën. Nadat u gegeten of gedronken heeft, maken deze bacteriën een speciale stof aan, waarin zwavel zit. Deze stof met zwavel ruikt minder fris. Bij een droge mond is dit méér dan bij een vochtige mond. Een droge mond heeft te maken met:

  • de leeftijd: hoe ouder u wordt, hoe minder speeksel u heeft;
  • vochtafdrijvende voeding zoals koffie, chocolade en alcohol.

Let op: Veel gangbare mondspoelmiddelen zijn gemaakt op basis van alcohol. Deze alcohol onttrekt vocht uit de mond en versterkt daardoor het ontstaan van slechte adem.

Minder frisse mondgeur bestrijden

Hiervoor hebben wij de volgende formule ontwikkeld:

  1. wij onderzoeken uw probleem. Mogelijk heeft u parodontitis waardoor uw adem onaangenaam ruikt. Wij meten de hoeveelheid zwavel in uw mond met een zogenaamde Halimeter;
  2. op basis hiervan maken wij in overleg met u een plan om uw minder frisse adem definitief te laten verdwijnen. In dit behandelplan komen meestal de volgende elementen voor:
  3. wij leren u zo veel en zo goed mogelijk voedselresten te verwijderen van uw gebit en tong. Wij geven u hierin gericht advies en raden het gebruik van een tongspatel aan;
  4. wij leren u te spoelen en gorgelen met een middel dat zwavel meteen uit uw mondgeur haalt. Dit mondspoelmiddel is hiervoor speciaal door ons ontwikkeld. Het werkt bovendien tegen de bacteriën in uw mond. Én het stimuleert uw mond extra speeksel te maken;
  5. wij adviseren u een gezond voedingspatroon;
  6. na een aantal weken maken wij de tussenbalans op. We meten wederom de hoeveelheid zwavel in uw mond. Eventueel stellen we het behandelplan bij, in overleg met u.

Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag als u af wilt van uw minder frisse mondgeur.

Wij hebben een nieuwe methode ontwikkeld voor het bestrijden van slechte adem (ook wel halitose of foetor ex ore). Het mondspoelmiddel dat bij deze behandeling gebruikt wordt, is alleen via Laugeman verkrijgbaar: in onze tandartspraktijk of via www.mondverzorging-laugeman.nl.

 

Inschrijven?

Neem gerust contact met ons op.

Afspraak maken?

 

Neem dan gerust contact op met ons.